Ai uitat parola?

Inregistreaza-te
Impresii studenti in Canada

 Buna seara/ziua!

Ce pot spune din start este ca am vrut din tot sufletul, cu mult timp inainte sa gasesc acest program, sa vin in Canada. Programul mi-a oferit mult dorita ocazie sa muncesc si sa studiez in Vancouver, unul din cele mai frumoase si vii orase in care am fost vreodata: la 30 de minute de unde ma aflu, intr-o directie se afla muntii, in alta, plaja. In centru, e plin de club-uri si alte atractii diverse.
Experienta mea a fost placuta pentru ca mi-am dorit foarte tare sa traiesc pe cont propriu intr-un mediu mai placut decat Romania. Poate suna cam dur, dar sincer nu vreau nici sa nedreptatesc Romania, nici sa idealizez traiul de aici. Exista multe dificultati/provocari, dar pentru cei care vor cu adevarat ceva diferit, ceva peste nivelul general de mentalitate din tara natala.. aici exista mai multe usi deschise.

Joburi se gasesc. Bani se pot face (chiar destul de bine - momentan fac 1300/luna, si am cheltuieli de intretinere - chirie, mancare - de aproximativ 750/luna). Diversitate culturala la tot pasul - prieteni mi-am facut mai multi si mai apropiati decat in toti cei 4 ani de facultate. Am avut relatii de munca mai profesionale cu colegii mei de munca (nu ma intelegeti gresit.. momentan fac curatenie in birouri) decat cu unii profesori-doctori la ASE (scuze, dar e adevarat).

Singurul regret pe care il am este ca nu m-am miscat mai repede sa profit de toate oprtunitatile de aici.

Singurul sfat pe care il am : Cand ajungeti aici, nu dati fuga la telefon sa sunati acasa la mamica, nu dati fuga la biserica de romani - va veni si vremea lor, dar pentru moment... ati venit in Canada sa fiti in Canada... mai degraba mergeti la o plimbare prin oras.. intrati in vorba cu cineva in engleza.. si ceva mai tarziu, intrati pe net si trimiteti un CV.
Formular internship Canada* – Campurile marcate sunt obligatorii.