Ai uitat parola?

Inregistreaza-te
15 locuri de vizitat in NY

1.Central Park

Central Park este un parc din Manhattan, deschis în anul 1859. Are 3,41 km² (4 km lungime și 800 m lățime) și este vizitat anual de circa 25 de milioane de persoane.

 

2.Empire State Building

Empire State Building este un zgârie-nori și se află la intersecția dintre Fifth Avenuee și West Street 34. Cladirea a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani, între anii 1931 și 1972. A fost terminată în 1931 și a rezistat pe primul loc in top până ce a fost construit World Trade Center. În urma atacurilor teroriste cu bombe și distrugerea World Trade Center în 2001, Empire State Building a devenit din nou cea mai înaltă clădire din New York City. Empire State Building a fost numită de către Societatea Americană a Inginerilor civili ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.(Wikipedia)

 

3. MoMA

Muzeul de Arta Moderna din New York, este unul din cele mai cunoscute muzee din lume.
S-a fondat in anul 1929 ca si o institutie educativa, si are ca principal obiectiv promovarea artei moderne si contemporane. Pe perioada verii (1 iulie- 3 septembrie ) muzeul este deschis 7 zile/saptamana.

 

4. Grand Central Terminal

Gara din inima Manhattanului a fost construită acum aproape 100 de ani. Terminalul a fost deschis oficial pe 2 februarie 1913, la zece ani după începerea construcţiei. Gara întinsă pe aproximativ 200.000 de metri pătraţi a devenit una dintre cele mai tranzitate din lume.

 

5.Broohlyn Bridge

Podul Brooklyn este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. Finalizat în 1883, leagă cartiereleManhattan si Brooklyn din New York City, traversând East River. Având 1.825 m lungime [1], a fost cel mai lung pod suspendat din lume de la deschiderea sa și până în 1903, și primul pod suspendat pe cabluri din sârmă de oțel.

 

6. The high Line park

Construit in anii ’30, High Line a fost candva locul unde s-a aflat un sistem subteran de trenuri de marfa, aparut pentru a indeparta trenurile periculoase de pe strazile din zona industriala din Manhattan. In prezent, locatia este un parc in care poti intalni unele dintre cele mai frumoase specii de plante, opere de arta si arhitectura din oras. O plimbare in High Line iti va permite nu numai sa admiri privelistea orasului, dar si sa afli lucruri interesante despre interactiunea dintre arta si natura, prin expozitii. In plus, vizitatorii pot colinda terenurile impadurite si se pot relaxa pe una din bancile din parc

 

7.Conney Island

 

8. Fifth Avenue

Celebrul bulevard 5th Avenue din New York se află în topul celor mai cunoscute străzi din lume datorită notorietății de care se bucură.

 

9. 9/11 Memorial

Memorialul 9/11 construit în New York, în memoria celor uciși în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 și 26 februarie 1993, aduce un omagiu celor dispăruți, celor care și-au riscat viața salvând pe alții, onorează miile care au supraviețuit, amintind curajul și compasiunea populației după acele zile de tristețe și teamă.

 

10. Radio City Music Hall

Acest edicifiu Art Deco din anii treizeci, parte din Rockefeller Center, are un număr mare de superlative: este sala de concerte şi de teatre ce acoperă cea mai mare parte a lumii; are candelabrul cel mai mare din lume; are cea mai grea perdea din lume; (cântăreşte circa 3 tone) şi dispune de cea mai favuloasă orgă Mighty Wurlizer.

 

11. St. Patrick's Cathedral

Catedrala Sfântul Patrick este una dintre cele mai mari catedrale catolice clădite în stil neogotic din SUA, sediul Episcopiei de New York, fiind situată pe 50th Street și Fifth Avenue in Manhattan, vizavi de Rockefeller Center.

 

12.Staten Island

Staten Island (sau Richmond) ( Pop. 481,613) este cea mai recentă și cea mai puțină populată zonă din New York (mai puțin de 100 de ani) și este legată de restul metropolei prin Podul Verrazano-Narrows , ce face legatura cu Brooklyn și prin Feribotul Staten Island ce face legătură cu Manhattan.

 

13. Statuia Libertății

Această statuie din cupru a fost montată, cu o întârziere de 10 ani, pe Liberty Island, în anul 1886, fiind un dar de prietenie din partea francezilor. Soclul de granit măsoară 47 m. Torța sa din aur se înalță la cer cu încă 46 m.

 

14. Times Square

Times Square este o intersecție comercială importantă din cartierul Manhattan al orașului New York, la intersecțiaBroadway și Seventh Avenue și se întinde de la vest 42nd Street la vest 47th Street. Zona Times Square extinsă, de asemenea numită Theatre District este formată din străzile dintre Sixth și Eighth Avenue de la est la vest și străzile Vest 40th și Vest 53rd de la sud la nord, alcătuind partea de vest a zonei comerciale a Midtown Manhattan.

 

15.Ellis Island

Puteti ajunge pe Insula Ellis cu acelasi feribot care merge spre Statuia Libertatii. Pe aceasta insula s-a aflat prima statie de primire a imigrantilor, ce a functionat intre 1892 si 1954. In aceasta perioada, pe aici au trecut 12 milioane de vase de pasageri.
Pe insula Ellis se afla Muzeul Imigratiei ce contine artefacte apartinand 25 de milioane de imigranti, pasageri si membri de echipaj care au intrat in portul New York.